Op maat trainingen

Je kunt trainingen kopen, zelfs hele dure en vaak krijg je dan standaardwerk. Wil je dat niet? Zoek je maatwerk? Dat is mijn specialiteit.

Kenmerken voor mijn trainingen zijn de energie die er rond gaat. Ik meng humor, duidelijkheid en inhoud tot de leukste en pakkendste training ever.  Zoek je een trainer voor een speciale gelegenheid om je te helpen iets te bouwen, zoek je een trainer voor dat stukje méér, lees dan verder…

De trainingen:

  • Zijn op maat. Vooraf bespreken we de leerdoelen, de vorm en ik zorg voor de dynamiek.
  • We bespreken vooraf ook hoe het nu gaat, om aansluiting te maken, we stellen een doelsituatie op en ik teken (samen met jou) de weg erheen.
  • De trainingen maak ik voor groepen van 2 tot 15 man/vrouw. Dat is echt het maximum.
  • In elke training zit een onverwachte wending, de “pats” waardoor je hem nog lang blijft herinneren.
  • Na en naast trainingen loop ik, als dat gewenst is, mee in de uitvoering om te zien of het lekker loopt. Relaxed op basis van gelijkwaardigheid en met een subtiele aansturing coach ook in uitvoering.
  • Trainingen kunnen gegeven in het  Nederlands in het Engels. Heb je een internationaal publiek? Ik schakel over naar het Frans en Spaans om verduidelijking te geven indien nodig. Geen probleem.
  • De tarieven zijn aantrekkelijk. Je kunt zie vinden onder tarieven.
  • Heb je binnen je organisatie trainingen liggen en wil je de training uitbesteden en je hebt nog een trainer nodig…ik kan ook bijspringen.

Lees meer over Met Verstappen »

Neem contact op

“Een goede trainer herkent vóór en tijdens de training waar er behoefte aan is. Ja, tijdens de training moet hij nog kunnen bijstellen. Een goede trainer maakt bruggetjes naar de leefwereld van de cursisten en heeft verstand van processen die zich afspelen in het bedrijf. Eigenlijk zou een trainer binnen je bedrijf moeten werken, om echt te weten wat er speelt, zonder dat je er een relatie mee hebt.  Mijn talenten liggen op dat gebied. Het herkennen van behoefte en het omzetten van deze behoeften in levendige trainingen die bijblijven.

Daarbij zoek ik altijd naar iets bijzonders.  In het onderwijs heb ik me vaak moeten laten leiden door een boek, of door richtlijnen, maar daar week ik het liefste vanaf met aansprekende voorbeelden en plaatjes.  Het belangrijkste is dat je als trainer er achter komt wat de ander wil leren en waar jij of je team beter in wil worden.  Daarom maak ik elke training op maat in samenspraak met de klant. Ik weet wat mensen raakt en wat ze onthouden.  Op basis van een gesprek kom ik met voorstellen en schetsen.”

Interim manager

Interim management voor (semi) commerciële bedrijven.

Ineens een paar nieuwe grote klanten of een medewerker/manager die er tussenuit wil of moet….en dan heb je een gat. Op zo’n moment loop je de kans dat inspanningen en investeringen uit het verleden ineens gevaar lopen. Blijft de klant tevreden? Wie stuurt het team aan? Hoe komen we deze periode door? Komt alles op tijd af? Dan mag je aan mij denken. Lees verder waarom….

Interim managers dienen snelle leerlingen te zijn, zowel op inhoud als op organisatie-gevoeligheid, en sterk in communicatie.

Snel leren doe je door veel en vaak verschillende situaties mee te maken. Vergelijk het met vakantie: Ga je telkens naar dezelfde plek, of zoek je telkens een andere situatie op om daar te leren hoe het zit? In dit geval dus bedrijfssituaties.

Ik heb mijn kennis ontwikkeld op basis van meer dan 400 verschillende bedrijven. 400 bedrijven waarvan ik heb gezien hoe ze omgaan met verschillende uitdagingen als margeverhoging, personeelsbeleid, klanttevredenheid, ontwikkelen van nieuwe markten en producten, van nieuwe diensten, opstellen van KPI’s en het maken van keuzes.  Van logistieke organisaties tot banken, van supermarktketens tot scheepsschroeven bouwers, van MKB om de hoek tot multinational. Ik  hou ervan om dingen snel op te nemen, te schakelen en mee te bouwen.

Organisatie-gevoeligheid is ervaring en die komt met leeftijd. Het herkennen van patronen in een organisatie, het omgaan met conflictjes en het kalmeren en in gang zetten van een groep. Een organisatie bestaat uit mensen, en mensenkennis is dan key en dat krijg je wel na duizenden verschillende karakters van dichtbij meegemaakt te hebben.

Werkwijze

Kop koffie en doorspreken wat de startsituatie is en wat de situatie aan het einde van de periode dient te zijn.  Ik help je erbij om hier goede en voor beide partijen haalbare afspraken over te maken.

Neem contact op

“Niet elk persoon past op elke plek. Soms valt er iemand tijdelijk weg, of soms gaat er iemand plotsklaps weg. Je zit met een open plek, die je tijdelijk ingevuld wil zien door iemand met ervaring in vele sectoren en waarvan je kunt vertrouwen dat hij/zij het kan. Iemand die je vertrouwt en iemand, waarvan je weet dat hij de operatie in gang kan zetten, of juist gewoon de operatie in gang kan houden. Iemand die snel doorheeft hoe het zit, en duidelijk naar alle kanten kan communiceren.  Bij interim management draait het dus om vertrouwen. Het liefst zou je het een vriend of een familielid laten doen. Iemand die je goed kent en waar je op vertrouwt. Vanzelfsprekend ligt die oplossing niet altijd direct voor de hand. Op dat moment kijk je verder. Hoe fijn is het dan om in contact te komen met iemand die via-via bekend is. Iemand waar je van op aan kunt.”

Inspiratievolle coach

In mijn professionele loopbaan heb ik zowel inhoudelijk als persoonlijk honderden studenten gecoacht en verder gebracht in hun carrière. Twintig jaar is dat mijn werkomgeving geweest. Het is mijn uitdaging om snel te achterhalen waar je op vastloopt en samen te komen tot plan.   Ook dit kan ik doen in meerdere talen, dus ook voor je niet Nederlandstalige werknemers.  Heel persoonlijk dus.

Neem contact op

“Er zijn duizenden coaches, en er hoeft er maar eentje te zijn die bij je past. Iemand die een doortastende manier er achter komt wat je wil en waar je mee zit. Dit hoeft niet altijd vanuit een probleem te zijn, het kan ook zijn dat je graag spart met iemand die ervaring heeft en graag met jou een traject van groei in wil gaan. Er dient vertrouwen te zijn en duidelijkheid over wat je samen wil bereiken.”