Rudo Verstappen

T: +31 6 55367967
E: info@metverstappen.nl

Curriculum vitae

Veel meemaken is veel leren. Een nieuwsgierig mens telt voor twee.

Geboren en getogen in het dorpje aan de Maas genaamd Cuijk, Kuuk in de volksmond. Daar heb ik op het Merletcollege mijn VWO gehaald met een beta-pakket en Latijn. In mijn vrije tijd tenniste ik bij Graaf Herman, hockeyde ik bij Civicum en voetbalde ik bij SIOL. Mijn geld verdiende ik als DJ bij dansschool Verhoeven.

Na mijn middelbare school ben ik Technisch Bedrijfskunde gaan studeren in Eindhoven en lid geworden van het ESC. Met vrienden heb ik het dispuut PAEL opgericht, dat nu in volle glorie meer dan 100 leden telt. Mijn stage heb ik gelopen bij Philips in Brazilië. Ik ben afgestudeerd in het bedrijf Massive (toen de grootste fabrikant van Europa op het gebied van decoratieve verlichting en later overgenomen door Philips) op marketing en logistiek. Technisch opgeleid, kennis en begrip van techniek.

Na mijn afstuderen ben ik blijven werken bij Massive, onder andere in Spanje, Frankrijk en Zuid-Amerika. Daarna heb ik gewerkt in de afvalrecyling bij Van Gansewinkel, onder andere in België en Tsjechië. Daar heb ik een managementprogramma doorlopen, ook wel on-boarding genoemd. Internationale ervaring, inzicht in verschillende culturen.

Na Van Gansewinkel ben ik een paar jaar marktonderzoeker geweest voor het bedrijf BCI in Nijmegen. Met de opkomst van de vrije energiemarkt, ben ik overgestapt naar RWE als salesmanager en marktonderzoeker. Eerlijk gezegd was dat een veel te saaie baan.

In 2001 heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs bij Avans. Daar heb ik 13 jaar vrijwel alle vakken/trainingen gegeven die belangrijk zijn voor zaken doen bij Commerciële Economie, IBL en SB&RM, van onderhandelen tot logistiek, van industriële markting tot bedrijfsethiek.  In 2009 ben ik genomineerd voor Docent van het Jaar. Na Avans heb ik nog 4 jaar gewerkt bij TIO en bij Fontys, wederom als docent en trainer in de commerciële vakken. In die tijd heb ik inkijk gehad in honderden bedrijven op commercieel vlak en meer dan 1000 studenten begeleid.  In de tussentijd heb ik meegeholpen aan de introductie van de stigobike (www.stigobike.com), mijn eigen onderzoeksbureau B2B Rudocent opgezet en een blauwe maandag gewerkt bij Reimarkt (www.reimarkt.nl) , een bedrijf op de markt van verduurzaming van woningen.  Didactisch doorgewinterd, ten aller tijden flexibel en relaxed. 

Als vrije geest heb ik mij tot doel gesteld om met zoveel mogelijk mensen te kunnen communiceren. Daarvoor heb ik in het verleden meerdere talencursussen gevolgd zowel in Nederland als ter plaatste. Zo ben ik nu op een goed niveau Duits, Frans, Spaans en Portugees machtig. En natuurlijk Engels en Nederlands. Meertalig, dus ook voor internationale klanten.

Als aanvulling op mijn studie bedrijfskunde heb ik een paar jaar Psychologie gestudeerd, masterclasses Sales gevolgd op Nijenrode en Veranderkunde op de Utrecht Business School.